SUMARI
- Des de l’atorgament de l’escriptura de constitució d’una societat fins a la seva inscripció en el Registre Mercantil no procedeix la subjecció de l’entitat a l’Impost de Societats, sinó que els seus socis hauran de tributar mitjançant atribució de rendes en l’IRPF.
- El Tribunal Econòmic Administratiu Central unifica criteri entorn del còmput de l’exempció continguda en l’article 7.P) LIRPF per al cas de les retribucions no específiques.
- El principi de regularització íntegra obliga l’administració a tenir en compte tots els elements obtinguts en la comprovació dels exercicis prescrits, ja siguin favorables o desfavorables per al contribuent, a l’hora de regularitzar els exercicis no prescrits.
- L’entrada i registre d’un immoble sense previ avís i la congelació de comptes bancaris poden ser contràries al Conveni Europeu de Drets Humans.
- Imputació temporal de les operacions a terminis en l’Impost de Societats: diferències amb l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques.
- Un intent de reinversió frustrat no impedeix aplicar l’exempció per reinversió en habitatge habitual.
- El TEAC determina la competència dels òrgans de gestió tributària per a comprovar la correcta aplicació del règim d’estimació objectiva en IRPF. Unificació de criteri.
- Implicacions fiscals per a les indemnitzacions d’assegurances.
- Tributació en l’IRPF pel lloguer de pisos turístics.